Letos v Čebíně 4 celostátní turnaje mládeže!

Tenisový klub Sokol Čebín byl letos opět velmi aktivní. Po jarní nucené pauze, oddílovém turnaji a úspěšných červnových soutěžích družstev jsme zejména pro domácí hráče uspořádali čtyři celostátní turnaje mládeže i příměstské letní sportovní kempy. Ve spolupráci s předsedou oddílu Jaroslavem Sítařem akce organizuje dlouhá léta Mgr. Jiří Halama. Zájem ze stran hráčů převyšoval možnou kapacitu 16 účastníků v kategorii, kterou je možné vzhledem k počtu tří kurtů přijmout. Věřme, že se v brzké době krom potřebné rekonstrukce zázemí sokolovny podaří ve spolupráci s obcí také přestavět a rozšířit areál Čebínka, který hostí řadu akcí zejména pro děti a neuspokojivý stav vidí čím dál více lidí.

První ze série turnajů se konal o víkendu od 22.8.2020. Starší žákyně ovládla Alena Medunová (Znojmo),  z domácích nás reprezentovala Ema Dufková, která uhrála kolo ve dvouhře a 3. místo ve čtyřhře s Vágnerovou (Ivančice). Mezi staršími žáky byl nejlepší Matyáš Mareš (Hlinsko), z čebínských si zahráli Jan Cacek a Martin Pernička, který postoupil do druhého kola.

Víkend od 29.8.2020 se na kurtech sešli mladší žáci a mladší žákyně. Turnaj děvčat suverénně vyhrála Karolína Švecová (Start Brno), z našich si zahrály Adéla Jurmanová a Ema Raisiglová. Vojtěch Truska (ŽLTC) je vítězem kategorie chlapců, domácí Jan Cacek a Tomáš Adámek vybojovali 3. místo ve čtyřhře.

Úvodní zářijový víkend od 5.9.2020 se po dlouhých letech konal turnaj dorostu. Turnaji  dorostenek  dominovala Michaela Bukvaldová (Tilia Brno), která se soustředila pouze na dvouhru. Domácí Petra Bělušová získala výborné 2. místo po třech výhrách, Eliška Urbánková těsně podle v 1. kole a s Emou Dufkovou ve čtyřhře srdnatě čelily pozdějším vítězkám Dvořáčková+Bělušová, které zvládly dramatickou koncovku finále. Nejlepším dorostencem se stal David Kubíček (ŽLTC Brno), který double završil ve čtyřhře společně s Vařílkem (Třebíč). Z našich si zahrál Martin Pernička, jedno kolo ve dvouhře vyhrál Fabian Cebák a Jan M., kteří společně postoupili ve čtyřhře do semifinále, což znamená v tenisu 3. místo.

Závěrečný turnaj 12.9.2020 patřil opět staršímu žactvu, jelikož v této kategorii máme nejvíce závodních hráčů. Ke spokojenosti a radosti domácích se obě kategorie staly kořistí čebínských jedniček. Nejvýše nasazená v pavouku starších žákyň, Petra Bělušová, se po hladkých postupech ve finále nebývale trápila, ale nakonec cestu k výhře našla. Z dalších děvčat si zahrály Adéla Jurmanová a Eliška Urbánková, která v rodinném souboji zvítězila. Turnaje čtyřher se první den dohrávají tradičně pod umělým osvětlením, tentokráte pro málo dvojic jsme vyhlašovaly rovnou vítězný pár Vojíková+Koudelková. Svoji turnajovou formu mezi staršími žáky prodal Fabián Cebák, když ve druhém kole také přehrál týmového spoluhráče Jana M. a ve finále mu kvůli kolizi fotbalového zápasu nenastoupil nejvýše nasazený Matyáš Mareš. Pár Cebák+Honza M. potvrdili pozici favoritů turnaje čtyřher a získali 1. místo. Pochvalu za účast zaslouží domácí Vítězslav Šíma, který přehrál v 1. kole Martina Perničku, i Jan Cacek - tito hráči s tenisem začali později, sbírají cenné zkušenosti a jsme rádi, že nejen oni se tenisem velice baví. Foto z turnajů ZDE.

Všem blahopřejeme k jejich zlepšování, turnajovým úspěchům a přejeme krom potřebného zdraví i tréninkové píle také vydařenou zimní sezónu.

Mgr. Jiří Halama

Soustředění Pálava 1.-4.4.2021